<< Tapahtumat

Jäsenesittelyssa Pertola Ville

 

Esittelyssä Rauman Seudun Reserviläiset ry:n jäsen Pertola Ville

- Nimi: Ville Pertola

- Syntynyt: 1947 

- Liittynyt Reserviläisiin 1980

Mikä sai sinut liittymään reserviläisiin? Minua pyydettiin kerhoon ja suostuin, joten liityin Lapin Seudun aliupseeri kerhoon vuonna 1980. Joka on sitten yhdistynyt Rauman Reserviläisiin eli nykyiseen Rauman Seudun Reserviläisiin.

Mitä isänmaa merkitsee sinulle? Isänmaa on tärkeä perusta kaikelle työlle ja toiminnalle.

Reserviläisyys on ollut minulle elämän arvoasia. Reserviläisenä olen saanut paljon oppia ja esimerkkiä sotiemme veteraaneilta. Jatkumona reserviläisyyteen olen ollut Rauman Seudun Sotaveteraanien pj. nyt 9 vuotta. 

Se alkoi siitä kun edesmennyt sotiemme veteraani pyysi minua yhdistyksen tukijäseneksi sanoen: tulisiks vähä auttama, ensin hallitukseen ja seuraavana vuonna puheenjohtajaksi.

Reserviläisyys merkitsee olemalla valmis maamme puolustamiseen.

Minut pitää seuratoiminnassa mukana yhdistyksen aktiivisuus.

 

Siihen aikaan kun liityin kerhoon oli vielä suuri osa perustaja- jäseniä, sodan käyneitä miehiä. Toiminta oli vilkasta, järjestettiin erilaisia kilpailuja, mm. jokamieskilpailut ja suunnistus-ajot (ST.ajo). Sitten saunottiin ja taas saunottiin. Tehtiin linja-auto retkiä varuskuntiin. Seppeleen laskut ja lippuvartiot ovat juhlallisia tehtäviä, joita suoritettiin kyläkunnittain vuorotellen. Edelleen Lappilaiset hoitavat oman sankarihaudan kunniavartiotehtävät.