<< Tapahtumat

Jäsenesittelyssä Salomaa Jukka

Esittelyssä Rauman Seudun Reserviläiset ry:n jäsen Jukka Salomaa  

- Syntynyt v.1949

- Liittynyt reserviläisiin v. 2015

Mikä sai sinut liittymään reserviläisiin?
Olin työelämäni aikana pitkään seurannut katseella maanpuolustuksemme toimintaa ja kehitystä. Eläkkeelle jäätyäni katsoin, että nyt olisi aikaa lähempään tutustumiseen.

Mitä isänmaa merkitsee sinulle?
Minulla on ollut onni syntyä Suomeen ja vielä onnelliseen aikaikkunaankin. Vanhempani olivat mukana rakentamassa maamme hyvinvointia. Isäni rintamalta lähettämät kirjeet ja valokuvat saavat arvostamaan sitä uhrausta, jonka ansiosta meillä on nyt hyvä olla. 
Vaikka selviytymisvaatimukset yhteiskunnassamme ovat nykyään entistä monitahoisempia, niin toivon, että historian tuntemus olisi pohjana nuorille heidän edelleen rakentaessaan isänmaatamme.

Reserviläisyys on ollut minulle ikkuna tavata samanhenkisiä ihmisiä ja vahvistanut tunnetta kuulua arvostamaani joukkoon. Olen myös omalle tuttavapiirilleni koittanut levittää tietoa aiheesta.

Minut pitää seuratoiminnassa mukana erilaiset tapahtumat, esitelmät sekä kilpailut harjoituksineen.

Miksi juuri SRA -ammunta ja kuinka kauan olet harrastanut sitä?
Olen pienestä pitäen satunnaisesti harrastanut tarkkuusammuntaa ja noin viitisen vuotta sitten SRA tuli mukaan. Sen vaihteleva ja haasteellinen toiminnallisuus kiinnosti. Tuloksissa en pääse lähellekään nuorempien joukkoa. Kilpailen siis vain itseni kanssa. Harjoitukset ja kilpailut ovat mukavia kaveritapahtumia.

Olen nauttinut erityisesti ulkona tapahtuvasta reipashenkisestä kisailusta. Kavereiden huumoripitoiset jututkin joskus naurattavat.

Ampumaurheilussa minua kiehtoo määrämuotoisesti ja turvallisesti ohjattu toiminta mukavien kavereiden kanssa. Joskus onnistuneet osumatkin tuottavat hyvän mielen.

 

               Hyvät osumat hymyilyttävät.  Kuva: Mika Pallari