<< Tapahtumat

Jäsenesittelyssä Nurmi Keijo

Esittelyssä Rauman Seudun Reserviläiset ry:n Keijo Nurmi

- Syntynyt 1952

- Liittynyt reserviläisiin, 1982 

Mikä sai sinut liittymään reserviläisiin?

Hyvä, jo edesmennyt kaverini ”Raku”, oli liittynyt Rauman Reservin Aliupseereihin vuonna 1981, jolloin jotokset olivat erittäin suosittua toimintaa Raumalla. Hän oli osallistunut parille, kolmelle paikalliselle jotokselle ja jossain tilanteessa hän kertoili, miten hienoja tapahtumia nämä olivat olleet ja varsinkin iltanuotiolla vietetyt ”maailmanparannustilaisuudet”. Hän yllytti lähtemään mukaan seuraavalle jotokselle. Yllytyshulluna ja suunnistusta harrastaneena osallistuin ja ensimmäisen kerran jälkeen se oli menoa. Liityin jäseneksi vuonna 1982.

Mitä isänmaa merkitsee sinulle?

Isänmaa merkitsee minulle vapautta ja itsenäisyyttä. Vapautta päättää omista asioistaan, niin sanoissa kuin teoissakin, kenenkään puuttumatta päätöksiin, ellei nyt syyllisty laittomuuksiin. Itsenäisyys on ollut suomalaisille tärkeä ja itsestään selvä asia jo yli sadan vuoden ajan. Mutta sen säilyttämiseksi on jouduttu tekemään erittäin suuria uhrauksia. Olen ollut monta kertaa kunniavartiossa Rauman sankarihaudalla. Seisoessani sankaripaaden ja Viipurinlahden taisteluissa kadonneen enoni hautakiven välissä, oloni on ollut surullinen, mutta äärimmäisen kunnioittava ja kiitollinen näiden sankarivainajien antamasta suurimmasta uhrauksesta itsenäisyyden hyväksi. Unohtamatta kaikkia muitakaan, jotka tekivät kaikkensa itsenäisyyden puolesta. Tänä päivänä poliittinen päätöksenteko EU:n myötä on muuttunut paljon erilaiseksi kuin aikaisemmin ja aika paljon päätöksiä sanellaan Brysselistä. Mutta tähän asti Suomi on mielestäni pärjännyt suhteellisen hyvin ajaessaan omia asioitaan. Toivottavasti näin tapahtuu myös tulevaisuudessa.

Reserviläisyys on antanut minulle mahdollisuuden osallistua monipuolisiin tapahtumiin, niin maasto-olosuhteissa kuin todella juhlallisiin tilaisuuksiin kravatit kaulassa.

Minut pitää seuratoiminnassa mukana kuuluminen isänmaalliseen ja arvostettuun järjestöön. Aikaisemmin osallistumiseni oli kilpailu painotteinen, oli jotokset, maastokilpailut, ampumasuunnistukset, ampumajuoksut, maastoammunnat yms. Nykyisin, kun ikää on kertynyt, osallistuminen on aika paljon vähentynyt ja painottunut enemmän VAPEPAN toimintaan, mutta aina hengessä mukana muussakin toiminnassa.

Miksi juuri VAPEPA ja kuinka kauan olet harrastanut sitä?

Raumalle vapaaehtoinen pelastuspalvelu perustettiin v. 1983 ja reserviläiset ovat olleet siinä alusta asti mukana. Itse liityin reserviläisten etsintäorganisaatioon 1985.

VAPEPAssa minua kiehtoo edelleen avuntarpeessa olevien auttaminen. Tehtävät eivät ole aina kadonneen etsintää, vaan vuosien varrella on ollut mm. evakuoinneissa avustamista, liikenteenohjausta ja monen moista, mihin viranomaiset ovat apua tarvinneet. Jopa lehmiäkin on etsitty.

Olen nauttinut erityisesti samanhenkisten ihmisten kanssa toimimisesta. Reserviharrastuksen myötä olen saanut hyviä kavereita, tietysti oman yhdistyksen piiristä, mutta myös muittenkin yhdistysten jäsenistä, varsinkin aktiivisina kilpailuvuosina. Olen saanut katsella toimintaa myös yhdistyksen johtokunnan jäsenenä useita vuosia. Nyt olen jättänyt sen puolen nuoremmille, mutta haluan olla edelleen toiminnassa mukana, niin paljon kuin eläkeläisen kiireet antavat myöden ja niin kauan, kuin jalat ja varsinkin pää toimii.