<< Tapahtumat

Jäsenesittelyssä Viitanen Jussi-Pekka

 Esittelyssä Rauman Seudun Reserviläiset ry:n Viitanen Jussi-Pekka

- Syntynyt 1981

- Liittynyt reserviläisiin v. 2018


Mikä sai sinut liittymään reserviläisiin? 

Mielenkiintoa oli jo pidempään maanpuolustuksellisia tapahtumia ja maanpuolustustaitojen harjoittamista kohtaan.
Muutaman reserviläistuttavan houkutteluista johtuen ja työaikojen vakiinnuttua järkeviksi aukesi mukavasti aikaa aloittaa myös pitkään kiinnostanut SRA -harrastus, jonka myötä reserviläiseksi liittyminen ja toimintaan tutustumisen aloittaminen hoitui siinä samalla.


Mitä isänmaa merkitsee sinulle?

Vaarien ja paappojen sota-aikaiset kuvat ja kertomukset olivat itselle pitkään vain kuvia ja tarinoita muiden joukossa. Itse kun on sopivasti elänyt monenlaisen tekniikan kehittymisen murrosvaiheen yli, niin maailman sotilaalliset kriisit ja muu tasapainottomuus tuntuu olevan paljon lähempänä, kuin ennen. Siihen kun lisää oman tyttären syntymän, niin on alkanut arvostaa noita kuvia, tarinoita ja ennen kaikkea heidän suuria uhrauksiaan hyvinvointimme eteen paljon enemmän. Minulla on onni kasvattaa lastani hyvinvoivassa maassa ja hän saa tutustua ensin maailman parempaan puoleen isolta osin heidän ansiostaan.

Reserviläisyys on ollut minulle loistava mahdollisuus ottaa aikaa itselleni, irtautua arjesta ja harrastaa saman henkisten ihmisten kanssa mielenkiintoisia lajeja.

Minut pitää seuratoiminnassa mukana monipuolinen toiminta, aktiiviset ihmiset ja heidän pyyteetön työnsä tapahtumien, harjoitusten ja kilpailuiden järjestämisessä. Täällä on todella helppo harrastaa ja tuntea itsensä tervetulleeksi.Miksi juuri SRA ammunta ja kuinka kauan olet harrastanut sitä? 

SRA ammuntaan minut tutustutti nykyinen harrastustoveri. Laji kiinnosti jo pidemmän aikaa, mutta lajin aktiivisen harrastamisen aloitin vajaa kolme vuotta sitten. Lajin liikkuvuus, vaikeustaso ja monipuolisuus veivät mennessään välittömästi. Kilpailut ovat iso ja itselle tärkeä osa harrastusta, mutta oman itsensä voittaminen ja kehityksen huomaaminen ovat ne parhaat puolet.

    

Olen nauttinut erityisesti harrastuksen monimuotoisuudesta. Olen löytänyt erilaisia ampumaurheilulajeja sekä osallistunut myös MPK Ry:n toimintaan ja saanut sitä kautta vielä enemmän näkökulmia kokonaisuuteen. Ehdottomasti erikseen mainitsemisen arvoisia harrastuksen nautittavuuden ja sujuvuuden kannalta ovat tämän lajin parissa toimivat ihmiset. Ennen harrastuksen aloittamista sain lukea ja kuulla kauhutarinoita tällaisen ampumaurheilulajin harrastamisen aloittamisen vaikeuksista. Täällä asiat toimivat, kouluttajat ovat joustavia ja ammattitaitoisia eikä koskaan ole tarvinnut jättää harrastuskertaa väliin sen takia, ettei joku olisi tullut paikalle vetämään toimintaa.

Ampumaurheilussa minua kiehtoo haastellisuus, monipuolisuus ja itsensä kehittäminen. Tämän huomaan itse parhaiten keskittymiskyvyn selkeänä parantumisena. Kun on tällainen "hieman meneväinen" luonteeltaan, ampumaurheilu pakottaa käyttämään harkintaa ja keskittymistä, joka heijastuu myös jokapäiväiseen elämään. Yksilöurheilulajina ampumaurheilu antaa myös parhaan mahdollisuuden juuri oman suoritustason seuraamiseen.