<< Tapahtumat

Rauma-Jotos 2017

Vuonna 2017 tulee kuluneeksi tasan 30 vuotta edellisestä Raumalla järjestetystä Jotoksesta. Lisäksi vuosi 2017 on Suomen itsenäisyyden 100-vuotis ja Rauman kaupungin 575-vuotis juhlavuosi. Ensimmäinen syysjotos Retkeilyseminaari pidettiin vuonna 1971 Padasjoella eli syysjotoksillakin on jo pitkät perinteet.

Vuoden 2017 syysjotos pidetään Raumalla 22. -24.9. ja on nimeltään Rauma-Jotos. Jotoksen järjestelyistä vastaa Rauman Reserviläiset yhdessä Rauman Reserviupserikerhon kanssa. Ensimmäiset yhteiskokoukset tulevaa kilpailua varten pidetiin jo tammikuussa 2016. Tämä syysjotos on samalla MPK:n kurssi.

Voit seurata Rauma-Jotoksen valmisteluja http://rauma-jotos.webnode.fi sivustolla. Meille voi myös laittaa viestiä osoitteesen rauma.jotos@gmail.com.

Mikä on jotos

Jotoksella on kaksi sarjaa, sotilassarja ja retkisarja eli reserviläissarja. Kummassakin sarjassa kilpaillaan 3-4 henkilön partioina. Erityisestä syystä voidaan sallia myös kahden tai viiden henkilön partiot. Kumpikin sarja on kaikille avoin, eikä osallistujilta edellytetä reserviläisjärjestöjen jäsenyyttä tai suoritettua varusmiespalvelusta. Jotos on maastovaellus, jossa tarvittavat varusteet ja muona kannetaan itse mukana ja edetään partiona tehtävärastilta toiselle. Jotoksella ei tarvitse juosta eikä taistella kelloa vastaan (mahdollista pikataivalta lukuun ottamatta). Rasteilla on tehtäviä ja joskus on matkallakin suoritettavia tehtäviä. Jotoksen ideana on pärjätä tavanomaisilla vaellusvaatteilla ja varusteilla vuorokausi tai kaksi maastossa. Yöt nukutaan yleensä omissa majoitteissa. Jotoksella käytetään omia varusteita (mm. jalkineita ja kantolaitetta) ja valitaan muona oman mieltymyksen mukaan. Reserviläisjotoksen tarkoituksena on ylläpitää ja edistää reserviläis-taitojen säilymistä ja kehittymistä sekä kohottaa osallistujien fyysistä suorituskykyä ja kenttäkelpoisuutta. Jos aikoo menestyä jotoksella, nuo taidot on oltava hallussa jo ennen kisaa. On jaksettava kulkea jalan, osattava suunnistaa ja ampua. Ensiaputaidot ovat välttämättömiä. Reserviläisurheiluliitto, Maanpuolustuskoulutus-yhdistys sekä Puolustusvoimat ovat sopineet, että talvi- ja syysjotoksista myönnetään rinnasteisia kertausharjoitusvuorokausia sekä osallistujille että toimihenkilöille, koska jotokset palvelevat myös maanpuolustusta lisäämällä sotilaallisia valmiuksia sotilasluonteisten tehtävien kautta. Nämä tiedot kirjataan asian-omaisen henkilön tietoihin puolustusvoimissa.

Toimitsija

Tulemme tarvitsemaan vapaa-ehtoisia toimitsijoita ja rastihenkilökuntaa kilpailun järjestämiseen. Mikäli kiinnostuksesi heräsi Jotoksta kohtaan, ota rohkeasti yhteyttä niin etsitän sinulle taitoihisi ja tietoihisi sopiva homma.