<< Tapahtumat

Lähitaistelun peruskurssi - 24.5.2019

Ajankohta 24.5.2019 - 26.5.2019
Kertausharjoitus-vuorokaudet     0
Sijaintikunta  
Paikkakunta Pirkkala
Ilmoittautuminen  
 

Tavoite

Lähitaistelun peruskurssin tavoite on tuntea kamppailun ja itsepuolustuksen teoreettiset perusteet ja tuntea itsepuolustuksen ja lähitaistelun perusteet käytännössä.
Tavoite on osata torjua yksittäisiä päähän kohdistuvia iskuja ja tietää kuinka vapaudutaan yleisimmistä vaarallisista otteista ja tarttumisista. Lisäksi tavoite on tuntea, kuinka tarvittaessa kyetään vahingoittamaan vastustajaa/vihollista ilman asetta tai astaloa.

Kenelle kurssi soveltuu

Kurssi soveltuu reserviläisille, jotka haluavat oppia puolustamaan itseään, suunnittelevat hakeutumista maakuntajoukkoihin tai haluavat muuten vahvistaa osaamistaan lähitaistelussa. 
Lähitaistelun peruskurssin kautta on helpompi hakeutua vaativammille lähitaistelukursseille. Kurssilla opittavat asiat tukevat sovellettua reserviläisammuntaa ja muita sotilaan perustaitoja. 

Sisältö

Kurssi sisältää lyhyitä teoriatietoiskuja ja fyysisiä itsepuolustus- ja kamppailuharjoituksia. Kurssi pohjautuu defendon peruskurssiin. Kurssilla opitaan kamppailuasento ja siinä liikkumista sekä harjoitellaan tasapainoa ja voimantuottoa. Opitaan torjumaan luontaisiin reaktioihin perustuvilla torjunnoilla yksittäisiä iskuja. Opitaan vaikuttamaan viholliseen tai päällekävijään yksinkertaisilla iskuilla ja potkuilla. Tämän lisäksi harjoitellaan puolustautumaan edestä suorinkäsin tapahtuvaa kuristusta, niskalenkkiä ja kyynärvarsikuristusta takaa vastaan. Lisäksi kurssilla harjoitellaan kaatumaan turvallisesti ja puolustautumaan muutamissa haastavammissa tilanteissa.

Hinta

50,00 EUR + alv 0%

Koulutuspaikka

SATLSTO
Varuskunnantie 274 Pirkkala

Kysy lisätietoja

Kurssinjohtaja Jarkko Savilepo
jarkko.savilepo@gmail.com

Kurssin hallinto:
koulutuspäällikkö Harri Nummela harri.nummela@mpk.fi
040 7376524

 

Ilmoittautua voit MPK:n koulutuskalenterin kautta.