<< Tapahtumat

SRA Talvisota - 24.1.2021

Rauman Seudun Urheiluampujat ry:n Practical/SRA/IDPA jaosto järjestää jo perinteeksi muodostuneen SRA Talvisota kilpailun sunnuntaina 24.1.2021.

Aseet:

Vain vakioluokka palkitaan.

Laukausmäärät kiväärillä ja pistoolilla ilmoitetaan myöhemmin.

Pukeutumisessa sallittua/suotavaa ajankohtainen vaatetus tai lumipuku sään mukaan.

 

Resul kirjoitti:

4.1. Perinnekivääri: Perinnekivääri on yleismääritelmältään avotähtäimin varustettu, mallinmukainen sotilaskivääri, jonka toimintaperiaatemääritelmä on lippaallinen kertatuli. Itselataavat kiväärit eivät ole sallittuja. Perinnekiväärin liipaisimen on virittynä kestettävä 1,5 kg:n laukaisupaino. Sotilaskiväärin kantohihnaa saa mallinmukaisesti kivääriin kiinnitettynä käyttää aputukena kaikissa asennoissa. Hihnan on oltava Suomen puolustusvoimissa käytettyä tyyppiä eikä sen hihnaosan leveys saa ylittää 30 mm. Kantohihna voi olla joko yksiosainen tai kaksiosainen (suojeluskuntamallia). Hihnan kiinnityksen on oltava asemallin mukainen. Kiväärin kantohihna on oltava mallinmukainen.

A. Avoin perinnekiväärimalli: Mikäli kilpailussa hyväksyttäväksi perinnekiväärityypiksi ilmoitetaan ”avoin”, voi kyseiseen kilpailuun osallistua kaikenmaalaisilla säännönmukaisilla perinnekiväärimalleilla. 

4.2. Perinnepistooli: Perinnepistooli on yleismääritelmältään vähintään 7 mm kaliiperinen sotilas- tai palveluskäyttöön ennen vuotta 1945 suunniteltu pistooli tai -revolveri. Lippaaseen tai rullaan on mahduttava vähintään 5 patruunaa. Liipaisimen on viritettynä kestettävä vähintään 1 kg:n laukaisupaino. Ase on oltava mallin mukainen. Kilpailunjärjestäjä voi määritellä rajoituksia kilpailussa käytettävän perinnepistoolin suhteen. 

A. Avoin perinnepistoolimalli: Mikäli kilpailussa hyväksyttäväksi perinnepistoolityypiksi ilmoitetaan ”avoin”, voi kyseiseen kilpailuun osallistua kaikenmaalaisilla säännönmukaisilla palveluspistoolimalleilla.

Paikalla on lainattavaksi kiväärejä (Mosin Nagant), pistooleja (Parabellum, Lahti) sekä muita varusesineitä.

Lainakivääreillä saa aseesta riippuen ampua raudatonta tai rautaista patruunaa. Lainapistooleilla messinkihylsyistä 9mm patruunaa.

 

Lisäinfoa tulossa ja luettavissa rsa.sporttisaitti.com