Yhdistyksen toiminta

Rauman Seudun Reserviläiset ry:n toiminta perustuu yleistä turvallisuutta, erityisesti maanpuolustusta tukeviin toimintamuotoihin. Yhdistys tarjoaa monenlaisia osallistumismahdollisuuksia, joista tiedotetaan kotisivun lisäksi paikallislehdissä ja Karhu-lehdessä.

Vapaaehtoisuuteen perustuvien toimintamuotojen tarjonnan laajuus ja toteutumisen onnistuminen ovat täysin riippuvaisia jäsenten kiinnostuksesta ja omatoimisesta aktiivisuudesta. Niinpä joitakin ennen hyvinkin suosittuja toimintoja (esimerkiksi jotokset) on vuosien varrella vähennetty tai lopetettu. Keskeisistä, tämän hetken toimintamuodoista on seikkaperäisempi esittely; artikkeli tms. toisaalla tällä kotisivulla.

Rauman Seudun Reserviläiset ry:n toimintamuotoja ovat:

  • Johtokunnan, piirin ja liiton kokoukset
  • Järjestely- ja edustustehtävät erilaisissa tapahtumissa, juhlissa, hautajaisissa, merkkipäivinä jne. Näkyvimpänä mainittakoon kunniavartiotehtävät mm. Rauman vanhan hautausmaan ja Kodisjoen sankarihaudoilla (itsenäisyyspäivänä 6.12., jouluaattona 24.12., talvisodan päättymisen muistopäivänä 13.3., veteraanipäivänä huhtikuussa ja kaatuneiden muistopäivänä toukokuussa), Suomen lipun vastuu - ja kantotehtävä
  • Veteraanityö (keräykset ja avustustehtävät, perinteinen osallistuminen palvelukoti Kokkilan itsenäisyyspäivän tilaisuuteen ym.)
  • Vapaaehtoiseen pelastuspalveluun (VAPEPA) osallistuminen (oma etsintäorganisaatio)
  • Uutena aktiviteettina kehitteillä osallistuminen alueen öljyntorjuntatehtäviin osana MPK: n ja VAPEPAN toimintaa (tiedustelu ja huolto)
  • Ammunta: perinteinen ruutiase, - ilma-ase ja perinneaseammunta, sekä sovellettu reserviläisammunta, SRA.
  • Kerhoillat reserviläisten kerhohuoneella (Rauman Reserviupseerikerhon vetämänä), joissa erilaisia asiantuntijaluentoja yms.
  • Monipuolinen yhteistyö muiden, pääasiallisesti paikallisten maanpuolustusyhdistysten kanssa esim. Rauman Reserviupseerikerho ry, Rauman Seudun rauhanturvaajat ry, Patria-kilta ry, Rauman Seudun Urheiluampujat ry.

Kuva Kaatuneiden muistopäivältä 19.5.2013

Toimintamuotoihin voit osallistua ilmoittautumalla niiden yhteyshenkilöihin, jotka vastaavat asiantuntevasti niitä koskeviin tiedusteluihin. Kaikissa aktiviteeteissa annetaan niihin perehdyttävää koulutusta.

Yhdistyksemme ottaa mielellään vastaan toimintaansa koskevia ehdotuksia. Voit ottaa yhteyttä sähköpostilla info@raumanreservilaiset.fi tai kaikkiin johtokuntamme jäseniin ja kertoa mitä haluat toiminnaltamme. Tärkeintä on, että voimme tarjota kiinnostavaa toimintaa.

 

Tule rohkeasti mukaan monipuoliseen toimintaamme!

 

Yhdistyksemme säännöt